Introductie andere katIntroductie nieuwe kat

Introductie nieuwe kat – U krijgt binnenkort een nieuwe kat in huis. Daar komt best veel bij kijken. Misschien meer als u in eerste instantie zou denken. Anima Felis – Kattengedrag helpt en adviseert door middel van een introductie advies. Zo kunt u een hoop gedragsproblemen voorkomen als vechten onderling, vluchtgedrag, stress, onzindelijkheid etc.

De introductie van een nieuwe kat is super spannend, voor alle betrokken katten. Het is zeer belangrijk om de introductie goed te laten verlopen. Er is maar één kans op een goede eerste indruk. Ook hier geldt dus; voorkomen is beter dan genezen. Eenmaal een slechte introductie is heel lastig weer goed te krijgen. De katten moeten dan geherintroduceerd worden, en dit kan veel langer duren dan een goede eerste introductie. De kans op slagen is niet per definitie zeker.

Kattengedrag - introductie nieuwe kat

Een goede introductie van een nieuwe kat levert een hoop plezier op. Niet alleen voor de katten in kwestie maar ook voor het baasje

Veel gemaakte fouten

  • De nieuwe kat thuis brengen en gelijk loslaten tussen de andere katten. Voor de huidige kat kat is de nieuweling een indringer en de kans is zeer groot dat hij deze wilt verjagen. Zo creëer je een verstoorde relatie vol stress en angst met alle gevolgen van dien.
  • Het reismandje met de nieuwe bewoner in de huiskamer zetten zodat de huidige bewoner kan snuffelen. Ook nu is de nieuweling nog steeds een indringer welke de huidige kat wilt verjagen. De nieuwe kat is al gestrest van de reis, veel nieuwe geurtjes en kan ook nog eens nergens heen. Zo creëer je een verstoorde relatie vol stress en angst met alle gevolgen van dien.
  • De katten laten vechten, “zo weten ze wie er de baas is”.  Katten stoppen niet, zijn niet onderdanig van aard zoals honden. Zo creëer je een verstoorde relatie vol stress en angst met alle gevolgen van dien.

Hoe gaat het in zijn werk?

Ik kom bij u thuis en tijdens een gesprek stel ik u zo veel als mogelijk vragen over de huiselijke situatie. Samen lopen we vervolgens door het huis om te kijken hoe we de introductie zo goed mogelijk kunnen laten verlopen. Welke ruimtes zijn geschikt en hoe kunnen we deze tijdelijk inrichten voor de nieuwe bewoner. Wat zijn de volgende stappen die u het beste kan zetten. Persoonlijk afgestemd op uw situatie want elk huis en elke kat is anders daarom is het belangrijk dat u advies op maat krijgt. U krijgt van mij alvast een map en binnen een paar dagen krijgt u het doorgenomen advies uitgewerkt per mail. Dit kunt u zelf uitprinten en in de map bewaren.

 Speciaal tarief 2018:

2018 is mijn afstudeerjaar. Heel dit jaar hanteer ik nog een speciaal tarief.

Het introductieadvies kost  € 40,- (exclusief reiskosten)

Wat krijgt u hiervoor:

  • Een advies bezoek van circa een uur
  • Advies op maat gemaakt voor uw situatie
  • Een map om de informatie in te bewaren
  • Reiskosten voor de steden Dordrecht, Papendrecht en Sliedrecht zijn inbegrepen.
    • Overige steden €0.19 per km

U krijgt altijd vooraf een complete kostenberekening.

Tarief 2019 – € 65,-

 

Neem contact met mij op

Heeft u nog vragen of wilt u graag een adviesconsult boeken neem dan contact met mij op.