Ik had het al op Facebook aangekondigd, een workshop TTouch voor katten. Ik heb deze workshop gevolgd bij de Kattenacademie. Maar wat is TTouch eigenlijk en wat heb je er nou aan. Deze methode gaat er dus van uit dat er een link is tussen gedrag en lichaamshouding en werkt door middel van aanrakingen. De grondlegster is Linda Tellington-Jones.

De methode bestaat voornamelijk uit lichaamswerk. Door middel van zachte aanrakingen zou het het zelfhelend vermogen van het dier aan moeten spreken.

De dag begon met theorie en enkele oefeningen welke we ook op onze medecursisten konden oefenen. Later op de dag kwamen ook de katten van de kattenacademie ons helpen om als model te fungeren.

Er zijn diverse aanrakingen met elk hun eigen toepasbaarheid.

 

Racoon TTouch © http://www.ttouch.com

De raccoon TTouch zou bijvoorbeeld goed zijn voor de gebieden rondom wondjes om de circulatie goed op gang te brengen en zwellingen te verminderen. Ook zou het goed werken ter voorbereiding voor het knippen van de nageltjes. Het is een makkelijke aanraking welke je goed kan doen terwijl de kat op schoot ligt.

En zijn de oortjes van de kat niet heerlijk zacht? Vaak vinden dieren dit al heerlijk en helemaal als het ook nog eens goed voor ze is. Deze aanraking zou goed zijn om een shock te voorkomen, helpt bij ontspanning, voorkomt stress en stimuleert het spijsverteringsstelsel.

Ear TTouch © http://www.ttouch.com

 

 

 

 

 

 

 

Of het daadwerkelijk help, of het alles is wat ze beloven? Dat weet ik nog niet. Het is wel een heerlijk momentje om even met je kat samen te zijn. Tot nu toe vinden ze het prima en lekker. Zijn ze er klaar mee dan staan ze op en gaan ergens anders liggen. Prima toch.

Mijn interesse is wel gewekt. Als het bevalt ga ik eens op zoek naar een vervolg op deze basisworkshop. Maar voor nu weer even lekker aan de oortjes van mijn kat frummelen. Gewoon omdat het kan, en ze het toelaten 🙂