Mijn naam is Nathalie Leeuwis en ik ben gediplomeerd kattengedragstherapeute. Om meer van het gedrag van onze eigen, op dit moment 4, katten te begrijpen heb ik in 2012 voor het eerst een lezing over kattengedrag bijgewoond. Dit prikkelde mij zo dat ik verder ben gaan zoeken. Want waarom doen ze nou wat ze doen. Wat willen ze mij vertellen, op hun eigen manier, en hoe kan ik dit begrijpen. De communicatie van een kat is tenslotte heel anders dan die van een mens. Ze communiceren door middel van hun staart, ogen, oren en hun houding. Ik wilde hun taal leren verstaan. Na in 2014 nog wat losse workshops te hebben gedaan ben ik in 2015 gestart met een opleiding als kattengedragstherapeut aan de Tinley academy. Maart 2018 ben ik, na een intensief jaar met stage en een afstudeeronderzoek, officieel afgestudeerd. Dit geeft mij de mogelijkheid om de katteneigenaar, door middel van een consult en bijbehorend therapieplan, te helpen hun kat te leren verstaan en te begrijpen. Ergens gaat er namelijk iets mis in de communicatie wat bij de eigenaar overkomt als ongewenst gedrag. Kijk voor meer hier over bij Gedragsconsult.

Klaar en nu?

Afstuderen betekend natuurlijk niet klaar. Ik zorg ervoor dat ik op de hoogte blijf van de laatste wetenschappelijke onderzoeken en nieuwe inzichten.  Ik zal dan ook regelmatig mijn CV updaten.

Eigen katten

Op dit moment hebben we nog twee katten.

Sinister is 13 jaar. Hij is lang geleden gevonden door de dierenambulance met zijn voorpoot in een wildklem. Deze hebben ze helaas moeten amputeren. Hij is vervolgens in het asiel terecht gekomen. Wij hebben hem toen geadopteerd. Van het ontbreken van zijn voorpoot heeft hij gelukkig geen last. Hij rent nog steeds vliegensvlug de trap op en af.

Sinister

Sonata is nu 5 jaar. Zij is gevonden als kitten van twee weken oud met een hevige niesziekte. Hierdoor heeft ze een waas over haar oogje aan overgehouden.

Sonata

We zijn onlangs verhuisd naar een vrijstaand dijkhuis. Zodra de tuin betegeld is gaan we weer een mooi buitenverblijf voor ze maken. Waar ze heerlijk kunnen genieten van alle seizoenen en bijbehorende weersomstandigheden en voldoende prikkels om hun jachtinstinct op los te kunnen laten. Zo kunnen ze hun natuurlijk gedrag goed uiten, veroorzaken geen overlast in de omgeving en zijn ze veilig voor het voorbijrijdend verkeer.

Rust in vrede

Helaas hebben we dit jaar (2018) afscheid moeten nemen van twee van onze katten

Doro is 18 jaar geworden.

Doro

Tesla is 17 jaar geworden

Tesla